.:Ana Sayfa:.

Yazar : Fuat AKARSU
"  Derneğimiz "

Makaleyi PaylaşYazı boyutunu büyütmek için

Ülkemizde 3294 sayılı Kanunla tüm il ve ilçelerde kurulan  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile 1986 yılından bu yana, devletimiz tarafından sosyal güvencesi olmayan kimsesiz-güçsüz-özürlü-ekonomik ve sosyal yoksunluk içindeki muhtaç vatandaşlarımıza çeşitli yardım programlarıyla (gıda,yakacak,eğitim, barınma, sağlık,geçimlerini temine yönelik proje yardımları vb) destekler verilmektedir.

Ülke genelindeki yoksul vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve sıkıntıları, Valilerimiz, Kaymakamlarımız başkanlığındaki bugün sayıları 931 bulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve bu vakıflarda görev yapan 4 bine yakın vakıf çalışanından oluşan büyük bir YARDIM ORDUSU tarafından giderilmeye çalışılmaktadır.

Devletimiz tarafından, vakıflarımız aracılığı ile, kimsesiz-güçsüz-özürlü-ekonomik ve sosyal yoksunluk içindeki muhtaç vatandaşlarımıza kucak açılmış, yoksul vatandaşlarımızın evleri ısıtılmış, çocuklarının eğitimine destek olunmuş, ilacı, özürlü aracı, tıbbi malzeme ve cihazı temin edilmiş, temel gıda gereksinimleri karşılanmış, kimi zaman yapılan küçük bir yardım ile ailelerin ayakta kalması sağlanmıştır.

Yoksul vatandaşlarımızın başkalarına ihtiyaç duymadan yaşamalarını sürdürebilmeleri için mesleki bilgi ve beceri kursları düzenlenmiş, iş kurma projeleri hayata geçirilmiş ve geliştirilen birçok projelerle yoksul vatandaşların sıkıntılarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılmış olup bu alanda da özellikle son dönemde önemli başarılar kazanılmıştır.

Tüm bu gelişmelere paralel olarak, "Yoksulsuz Bir Türkiye İçin El Ele" ve "And İçtik Yoksulluğu Yeneceğiz" sloganlarıyla 2002 yılında ülkemizin her il ve ilçesinde görev yapan vakıf çalışanlarının katılımı ile Derneğimiz kurulmuş olup, SYDVakıfları ve vakıf çalışanları ile ilgili olarak;

·   Çalışanlar arasında mesleki işbirliği, yardımlaşma ve koordinasyonu temin etmek,

·   Çalışanlar arasında sosyal dayanışmayı sağlamak ve güçlendirmek,

·   Mesleki birliği ve beraberliği sağlamak,

·   Ülkemizde yoksullukla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesine katkıda bulunmak,

·   Çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekli makamlarla görüşmelerde bulunmak,

·   Çalışanların sorunlarını ve çözüm önerilerini yetkili makamlara  iletmek,

·   Çalışanlar arasında bilgi alışverişinin daha hızlı ve sağlıklı yürütülmesi bakımından internet siteleri kurulmasını sağlamak.

·   Çalışanlara yönelik seminer, konferans ve hizmet içi eğitim gibi mesleki toplantılar düzenlemek.

·   Çalışanlara hukuki yönden destek sağlamak gerektiği takdirde adli makamlarda temsil etmek,

·    Vakıfların iş ve işlemleri ile ilgili yapılacak her türlü çalışmalara katkıda bulunmak,

vb. amaçlarıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

2002 yılında kurulan derneğimiz tarafından bugüne kadar ülkemizin çeşitli bölgelerinde vakıf çalışanlarının katılımı ile tanışma ve kaynaşma toplantıları düzenlenmiş düzenlenen bu toplantılarda vakıf çalışanları, gerek yasal mevzuat gerekse yoksullara sunulan hizmetlerin daha etkin ve kaliteli olması noktasında bilgilendirilmiştir.

Yine derneğimiz tarafından kurulan www.vakcalder.net internet sitesi aracılığı ile ülkemizin en ücra köşesinde çalışan arkadaşlarımızın karşılaştıkları sorun ve sıkıntıların çözümüne katkıda bulunulmakta olup, sitemizdeki forum bölümü aracılığı ile de vakıf çalışanlarına elektronik ortamda bir nevi hizmet içi eğitim verilmeye devam edilmektedir.

Derneğimizin kurmuş olduğu bu iletişim ağı ve yaptığı toplantılar aracılığı ile vakıf çalışanları bir birleriyle yürüttükleri projeleri paylaşmış, bilgi, birikim ve tecrübelerin paylaşımı ile de bugün vakıflarımız ve çalışanlarımız yoksul vatandaşlara daha etkin, daha kalıcı, daha verimli proje ve yardım programları üretir ve uygular hale gelmiştir.

Bizler yaptığımız görevin kutsal olduğuna inanıyoruz, kamu kaynağı da kullanarak hizmet versek, bir yetimin, bir öksüzün, bir çaresizin, bir düşkünün, bir yoksulun, verdiğimiz hizmet ile yüzünün güldürülmesine, ihtiyaçlarının giderilmesine, topluma faydalı hale getirilmesine vesile olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz.

Makaleyi Paylaş Bu Yazı Toplam 8484 Defa Okunmuştur

Yorum Ekle Arkadaşına Gönder