.:Ana Sayfa:.

Yazar : Şeyhmus ÖZMEN
"  Güç ve Onur "

Makaleyi PaylaşYazı boyutunu büyütmek için
Yaşamak güçlü olmak değildir her zaman", ağlama derler, ağlama! Ağlayacaksın, ağlamak ki içine sığmayan acıların firarı. Acır işte ve ağrır kalbin, bu ağrıyı kelimelerle anlatmak, göstermek imkansızdır. Ve ne kadar çok ifade etmek istersin, o ağrıyla nasıl başa çıkabildiğini bir sen bir de sen bilirsin sonunda.

Ne kadar güçlü durursak o kadar zarar verdiğimizin farkında mıyız acaba. Kendimizi ne hızla tükettiğimizin farkındalığı daha çok acıtır. Ve bunlar, zorluklarla başedemeyişimiz, fazlasıyla güçsüz hissetmemiz başkalarına ne kadar hafif gelir; hayatı ciddiye alıyorsun! Değer mi tüm bunlara! Yok canım değmez!

Değer! Değer işte, almışsam üzerime en yorgun halimde onca yükü, o'nun için, diğeri için ve belki de senin için, değer! Kendimi ne hızla tükettiğim umurumda bile olmaz. Belki çok sonra neden bu kadar ciddiye aldım bu hayatı demeyeceğimden eminim. Hayatı hafife almak o'nu, diğerini ve belki seni hafife almak değil mi! Ben alamam; diğerlerini ciddiye alarak yaşamam lazım, diğerleri acıtsa da, en çok ben üzülsem de, hafife alamam hayatı...

Güçlü durabilmek ve hayat için yapabileceğimden fazlasını yapıyor olmak; bu yük ağırlaşınca, vakitsiz gözyaşları, ardından "güçlü değilsen güçlü durmayacaksın" diye çınlamalar. Ama olmuyor işte; hem ciddiye alacaksın hem güçlü duracaksın.

Hayat: O, diğeri ve belki de sen.
           Hayat'a herşey değer, değmeli ...

Sabah uyandığımda ne kadar yorgun hissetsem de içimi ısıtan birşeyler var; dışarıda yağmura aldırmayıp şenlenen kuşun sesi, o belki de iç sesim, zaman zaman benden habersiz dışarıda bir dala konuyor, kim bilir?

O Nedenledir ki Yaşamak Güçlü Olmak Değildir Her Zaman Ama " GÜÇLÜ OLMAK YAŞAMAKTIR"

Makaleyi Paylaş Bu Yazı Toplam 13466 Defa Okunmuştur

Yorum Ekle Arkadaşına Gönder